Geruchten
12 maart 2014 - Ron Smeets

iPhone 6 phablet wordt kleurrijke verschijning

Een doorgaans redelijk betrouwbare Japanse bron heeft enkele design details over Apple's volgende smartphone en eerste phablet 'verzameld' en gepubliceerd.

Daarbij wordt wederom gesproken over de komst van twee versies van de iPhone 6; een 4.7 inch smartphone en een 5.7 inch phablet. Opvallend is dat de phablet volgens deze bronnen in meerdere (felle) kleuren beschikbaar zal komen. De foto hiernaast is een concept ontwerp van de iPhone 6.

Apple wil de phablet dus net zoals de geflopte iPhone 5C heel erg kleurrijk maken, maar dan wel met een aluminium behuizing zoals we die kennen van de iPod Nano; geanodiseerd, gekleurd, aluminium. Dat zou het toestel in ieder geval een luxere uitstraling geven. Of dit nieuwe toestel ook dezelfde naam gaat krijgen, iPHone 6C dus, is niet bekend.

Ook worden de ruwe afmetingen van zowel de phablet als de smartphone iPhone 6 genoemd. De huidige iPhone 5S meet 12.38 x 5.86 centimeter en is slechts 7.6mm dun. De 4.7 inch iPhone 6 wordt met 7mm een stuk dunner en met 14 x 7 centimeter ook fors groter. De phablet versie is nog groter, 16 x 8 centimeter, maar ook die zal slechts 7mm 'dik' zijn, zo luiden de Japanse berichten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.