Geruchten
23 april 2014 - Ron Smeets

iPhone 6 phablet komt mogelijk pas in 2015

De geruchten dat Apple dit jaar twee beduidend grotere iPhone modellen gaat onthullen doen al heel lang de ronde. Hoewel niets nog zeker is lijkt de komst van een 4.7 en 5.5 inch iPhone 6 wel steeds aannemelijker te worden.

Helaas duiken ook meer en meer geruchten op dat de onthulling, en beschikbaarheid, van de volgende generatie iPhone(s) steeds onzekerder wordt. Aanvankelijk werd gespeculeerd dat Apple de 4.7 inch iPhone al in juni zou onthullen, maar dat zou niet doorgaan. En nu zijn ook berichten opgedoken dat de lancering van de 5.5 inch phablet mogelijk zelfs naar volgend jaar (2015) verschoven zou zijn.

Nogmaals, het zijn allemaal geruchten dus vergeet zeker het korreltje zout niet. Feit is wel dat Taiwanese bronnen melden dat leveranciers van Apple grote problemen hebben met de ontwikkeling van de accu voor de iPhone 6 phablet. Die zou namelijk slechst 2 millimeter dik mogen zijn omdat Apple besloten heeft dat de 5.5 inch iPhone 6 niet dikker mag worden dan 6.5 tot 7 millimeter.

De dunste smartphone batterijen van dit moment zijn nog altijd zo'n 2.8 millimeter. Om daar dus bijna eenderde van af te 'schaven' blijkt technisch nog een (te) grote uitdaging. Onder andere LG Chemicals, maar ook Samsung SDI werken aan de ontwikkeling van ultradunne accu's voor smartphones.

Bron: Business Times (Google Translate link)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.