Geruchten
17 augustus 2014 - Ron Smeets

iPhone 6 modellen krijgen een 1810 en 2915 mAh accu?

De afgelopen dagen heb ik de meeste 'onderdelen lekken' van de iPhone 6 aan me voorbij laten gaan. Schermpjes, connectors en ander kleinmateriaal uit verschillende hoeken gekiekt... dan kun je wel aan de gang blijven ;)

De mogelijke vorm en capaciteit van de accu is natuurlijk andere koek. Dat is een van de verbeterpunten waar Apple gebruikers al een paar jaar om schreeuwen. Uit foto's blijkt nu dat de iPhone 6 mogelijke een 1810 mAh accu krijgt en de grotere iPhone 6L (de 5.5 inch phablet) zelfs een 2915 mAh krachtbron aan boord zal hebben.

Eerder werd nog gespeculeerd dat de 4.7 inch iPhone 6 een 2100 mAc accu zou krijgen. Als de foto's die nu te zien zijn kloppen, dan is dat dus niet het geval. Of dit ook betekent dat de volgende iPhone, net als bijvoorbeeld de LG G3 en Samsung Galaxy S5 makkelijk een hele dag, en soms zelfs twee dagen, op één acculading kan functioneren? Dat zal moeten blijken. Ter vergelijk; de LG G3 heeft een 3000 mAh accu en de Galaxy S5 een van 2800 mAh. 

De 1810 mAh accu: iPhone-6-Accu-1810mAh

De 2915 mAh accu: iPhone-6L-Accu-2915mAh

Bron (Taiwanees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.