Nieuws
16 december 2014 - Ron Smeets

iPhone 6 meest gezochte consumenten elektronica product in 2014 Galaxy S5 en Nexus 6 ook in de Top 3

Aan het eind van een jaar verschijnen weer de bekende, en minder bekende, lijstjes met beste, slechtste, vreemdste, nieuwste producten, diensten, etc, etc, etc. En Google kijkt in deze tijd van het jaar naar de populairste zoekopdrachten, verdeeld over diverse categorieën. Welnu, bij de consumenten elektronica bleek de iPhone 6 in 2014 het populairst te zijn. Althans, daar werd het meest op gezocht. Op de tweede plek stond de Galaxy S5 en de top 3 werd compleet gemaakt met de Nexus 6.

In de Top 10 staan op één na alleen maar smartphones. Geen TV's, camera's, drones of andere gadgets dus. De enige 'vreemde' eend in de bijt is de Xbox One op plek 7. Opvallend is ook de Nokia X. Dat was de nummer 9 van populairste gadget zoektermen in 2014. Het moment dat Nokia besloot een Android smartphone te introduceren leidde dus tot heel veel vragen aan Google ;) De complete lijst kun je hieronder bekijken.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.