Nieuws
22 december 2014 - Onno Rompa

iPhone 6 meest gegoogelde smartphone van 2014

December is een tijd waarin de lijstjes je om de oren vliegen, maar de jaarlijst van Google is er toch wel een waar we altijd met veel plezier naar uitkijken. Aan de hand van de miljarden zoekopdrachten die we met z'n allen hebben ingetikt presenteert het bedrijf in een aantal interessante categorieën de onderwerpen waar we het meest over wilden weten.In de categorie Consumer Electronics staat de nieuwe iPhone 6 bovenaan de lijst. Alhoewel het een vrij brede categorie is, worden de eerste zes plekken ingenomen door smartphones. Op nummer twee staat de Samsung Galaxy S5, met een eervolle vermelding voor de Nexus 6 op de derde plek. Opvallend is dat de iPhone 6 Plus juist weer helemaal niet voorkomt in de top tien.

Het succes van de iPhone 6

Met deze topnotering voor de iPhone 6 prolongeert Apple de titel van meest gegoogelde smartphone, vorig jaar was die namelijk nog voor de iPhone 5s. Natuurlijk niet zo vreemd, gezien het succes van Apples laatste smartphone. Voordat de echte verkoop begon mocht het bedrijf zelfs al 4 miljoen pre-orders noteren. In vier weken tijd werden er uiteindelijk 21 miljoen toestellen verkocht, een succes waarover we eerder al eens een mooie infographic lieten zien.

Meer mobiele jaarcijfers

Een ander interessant lijstje is dat van Apple, waarin de meest gedownloade apps en games van 2014. Bij de gratis apps valt op dat vooral de messaging apps zeer populair zijn. Zo wordt de top 5 gevormd door zowel de gewone Facebook app als de Messenger app en vinden we daarin verder Whatsapp, Telegram en Snapchat.

Betalen doen we liever voor andere soorten apps, zoals 7 Min Workout, Minecraft en Babyfoon 3G. De top 5 van apps die het meest hebben opgebracht bestaat zelfs volledig uit games. Het hele jaar lang werd die lijst aangevoerd door Clash of Clans, gevolgd door Candy Crush Saga, Hay Day, Game Of War en Fam Heroes Saga.

En in 2015?

De in september aangekondigde Apple Watch behaalde dit jaar al een achtste plek in het lijstje met meest gegoogelde Consumer Electronics. Dat zal ongetwijfeld nog verder toenemen als het horloge in 2015 eindelijk op de markt komt. Nu bekend is geworden dat ontwikkelaars vanaf begin 2015 ook zelf apps voor deze smartwatch kunnen gaan ontwikkelen, kan het nog harder gaan met de populariteit en dus ook het aantal gerelateerde zoekopdrachten.

PC Magazine publiceerde reeds een lijst met gratis apps waarvan zij in 2015 het meest van verwachten. Zo zou 2048 wel eens het nieuwe Threes kunnen worden en wordt er ook veel verwacht van EasilyDo, een app die fungeert als een soort personal assistant.

Over de auteur: Onno Rompa
 
Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing. Daarnaast schrijft hij regelmatig over auto's. Onno is daarnaast een bourgondiër en is een liefhebber van de wintersport en het goede goede leven.