Geruchten
08 augustus 2014 - Ron Smeets

iPhone 6 krijgt Beats audiochip?

Over een maand en een dag zal Apple hoogstwaarschijnlijk de nieuwe iPhone 6 lanceren. Dat is dan een dag eerder dan vorig jaar. Geruchten over hoe het toestel er uit ziet en wat er allemaal op en aan zit zijnal in grote getalen voorbij gekomen.

De afgelopen uren is onder andere gespeculeerd over de aanwezigheid van een speciale Beats Audiochip voor optimale geluidsinstellingen als er een Beats headset aan het toestel gekoppeld is.

Op zich zou dat niet zo gek zijn. Apple heeft enige tijd geleden Beats van Dr Dre namelijk overgenomen, vlak nadat HTC aankondigde te stoppen met Beats. Tot die tijd had de Taiwanese fabrikant vergelijkbare features in haar toestellen zitten voor het optimale gebruik van Beats koptelefoons.

Dezelfde geruchtenbron claimt ook te weten dat de iPhone 6 modellen uitgerust worden met snellere WiFi chips; 802.11ac. En de vingerafdruk scanner en software worden ook vernieuwd en verbeterd, aldus Venture Beat. Tot slot zouden de A8 processor cores van het toestel geklokt worden op 2.0Ghz; een stuk sneller dan de 1.3GHz A7 cores. Kortom, er wordt nog altijd volop gespeculeerd over de iPhone 6 en ik denk dat dit tot 9 september ook niet zal stoppen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.