Toestellen
12 augustus 2014 - Ron Smeets

iPhone 6 in winkelverpakking blijkt (Chinese) fake

Enkele uren geleden doken enkele foto's op van, zo werd gemeld, de iPhone 6 in zijn originele winkelverpakking. Net als alle Apple geruchten verspreidde deze zich ook weer in no-time over het wereldwijde web.

Nu moet je bij vrijwel alle geruchten, en zeker die van Apple producten, een flinke korrel zout innemen. Bij de doos in onderstaande foto's is het ontbreken van de Health App, een van de grote vernieuwingen in  iOS8 en de volgende generatie iPhones, een vrij duidelijke aanwijzing dat we hier niet kijken naar een originele iPhone 6 doos.

Dat maakt de kans dat het toestel dat in de doos ligt ook gewoon een (Chinese) namaak iPhone is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de echte iPhone 6 niet veel op dit toestel kan lijken. Dat is immers het primaire doel van 'namaken': de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderen. En we weten van veel namakers dat ze soms sneller gemaakt en worden en in de winkels verschijnen dan het origineel.

De foto's:

iPhone-6-Doos-Fake-a iPhone-6-Doos-Fake-c iPhone-6-Doos-Fake-d

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.