Geruchten
19 augustus 2014 - Ron Smeets

iPhone 6 geruchten; sapphire glass, RAM en USB connector

Met nog een week of drie te gaan tot de officiële onthulling is de stroom iPhone 6 geruchten niet meer te stoppen zo lijkt het. De afgelopen 24 uur ben ik er weer tientallen tegen het lijf gelopen. Drie daarvan vielen mij het meest op.

Het eerste gerucht betrof de sapphire glass display. Onderzoek van JP Morgan zou hebben uitgewezen dat Apple de iPhone 6 aanvankelijk niet zal voorzien van een dergelijk, schier krasvrij, scherm. Op dit moment zouden de productiekosten simpelweg te hoog zijn.

Het kosten voor massaproducten van Sapphire Glass liggen een factor 10 hoger dan die voor Gorilla Glass 3. De analisten van JP Morgan verwachten dat Apple later, over enkele maanden, mogelijk een 'premium' versie van de iPhone 6 zal presenteren die een dergelijk display wel heeft. Tegen die tijd verwacht men dat de kosten beduidend lager zullen liggen door een nieuwe productiemethode.

Het volgende gerucht was nog ietwate verontrustender maar ook al snel ontkracht. Gisteren dook een lijst (eerste afbeelding hieronder) met onderdelen van de iPhone 6 op en daaruit werd aanvankelijk geconcludeerd dat de nieuwe Apple smartphone maar 1GB RAM aan boord zou hebben. Veel minder dan de 2 of 3GB die in eerdere geruchten opdook. Kort na de paniek werd echter duidelijk, voor zover dat bij een gerucht mogelijk is, dat het waarschijnlijk info over een een NAND geheugenchip voor een ander component, mogelijk NFC, betrof. Pfeww ;))

Tot slot hadden we nog de omkeerbare USB connector (tweede afbeelding). Die dook nog het meest op en werd ook met een patentaanvraag 'bevestigd'. Hoewel dit natuurlijk niet een echt iPhone 6 onderdeel is (indirect wel), kan ik mij wel voorstellen dat heel veel mensen nu denken 'Hèhè, eindelijk geen geklooi meer met het inpluggen van mijn USB stekker'. of niet? Ik hoop in ieder geval dat deze vinding ook snel overslaat op alle andere USB-connectors. En wellicht kunnen de microUSB stekkertjes deze feature ook adopteren?

Het lijstje met RAM chips: iPhone-6-RAM-Rumor

De omkeerbare USB connector: reversible-usb

Bron, bron, bron, foto USB connector

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.