Toestellen
25 augustus 2014 - Ron Smeets

iPhone 6 gefotografeerd naast zijn grootste concurrenten

Dat de volgende iPhone groter wordt en wat rondere randen krijgt zijn geruchten die al geruime tijd de ronde doen. Welnu, dit weekend ontving ik van een zeer betrouwbare bron een aantal foto's van een iPhone 6 dummy zoals die gebruikt worden in winkels en door fabrikanten van accessoires.

Een niet werkend exemplaar dus dat wel de afmetingen en vormen heeft van het echte toestel, maar nog niet de definitieve bouw kwaliteit. In de foto's is dat onder andere te zien bij de camera en de manier waarop het dummy display op het toestel lijkt te liggen.

Foto's van dergelijke dummies zijn al eerder opgedoken, maar op de kiekjes die ik ontving, en waarvan ik dus ook kan bevestigen dat ze echt zijn, is de nieuwe Apple smartphonete zien naast vier van zijn grootste concurrenten; de HTC One M8, Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 en de LG G3.

Ondanks dat de nieuwe iPhone 6 een stuk groter is dan zijn voorganger kun je goed zien dat hij nog altijd kleiner is dan de vier toestellen waarmee hij hier vergeleken wordt. De foto's waarbij de iPhone 6 dummy op de andere vier ligt laten zien dat hij inderdaad erg dun is, zoals in andere geruchten ook al gemeld werd.

iPhone-6-vs-G3-SGS5-a iPhone-6-vs-OneM8-G3-a iPhone-6-vs-OneM8-G3-SGS5-XperiaZ2-a iPhone-6-vs-SGS5-OneM8-a iPhone-6-vs-SGS5-OneM8-G3-XperiaZ2-Side-a iPhone-6-vs-XperiaZ2-OneM8-a iPhone-6-vs-XperiaZ2-SGS5-a iPhone-6-vs-SGS5-OneM8-G3-XperiaZ2-Top-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.