Geruchten
03 november 2014 - Ron Smeets

iPhone 6 en 6 Plus worden schaars deze feestdagen Productie kan de vraag niet bijhouden

Gisteren maakte Apple nieuwe record omzet en winstcijfers bekend. Tijdens deze meeting liet CEO Tim Cook zich ontvallen dat de twee iPhone 6 modellen de komende feestdagen lastig leverbaar zullen zijn. De productie en vraag staan totaal niet met elkaar in verhouding. Of zoals Cook zei; de vraag en productie staan niet eens op dezelfde planeet.

Nu staat Apple natuurlijk bekend om het moedwillig creëren van schaarste dus er is reden om aan te nemen dat dit ook weer zo'n actie kan zijn. Neemt niet weg dat de vraag naar de nieuwe iPhones, zo blijkt online en in winkels, veel groter is dan dat vorig jaar het geval was bij de lanceringen van de iPhone 5S.

Apple zegt echter niets over de verkoopverhouding tussen de iPhone 6 en de 6 Plus. Analisten hebben, op basis van app gebruik statistieken van 1.5 miljard toestellen, becijferd dat de gewone iPhone 6 tot nu toe zes keer meer verkocht is dan de iPhone 6 Plus. Onderstaande grafiek toont dat aan (er staat overigens oktober 2013, maar dat moet natuurlijk 2014 zijn ;))

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.