Geruchten
09 september 2014 - Ron Smeets

iPhone 6 benchmark toont slappe processor en weinig geheugen

Met nog een paar uur te gaan tot de presentatie is dit nog een van de meest opzienbarende nieuwe geruchten. De iPhone 6 zou namelijk door Geekbench getest zijn. Daar dook het toestel op als de iPhone7,2.

Enfin dat is niet het belangrijkste nieuws... uhm gerucht. In de resultaten is namelijk te zien dat de geteste iPhone een 1.4GHz processor heeft en 1GB RAM. Dat eerste zou kunnen duiden op een quad- of octa core rekenchip die soms wat lager geklokt worden maar de Chinese bron claimt te weten dat er een dual core A8 processor in het toestel zit.

Dat klinkt niet bepaald high end en natuurlijk is ook dit weer een gerucht dat met een flinke korrel zout genomen moet worden. Bovendien kan het ook een pre-productie prototype zijn geweest met non-final hardware. Dezelfde bron bevestigt verder nog wel het 4.7 inch display met de ietwat vreemde resolutie van 1334 x 750 pixels (hetgeen China Mobile ook al meldde). Ow, en er worden ook nog drie kiekjes getoond die met de camera's van de iPhone 6, iPhone 5S en LG G3 gemaakt zouden zijn. Nog drie uur geduld, dan weten we meer, zoniet alles. 

De Benchmark resultaten:

iphone-6-benchmark-02 iphone-6-benchmark-01

De foto's: 

iPhone 6: ip6

iPhone 5S: ip-5s

LG G3: lg-g3

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.