Nieuws
15 januari 2014 - Redactie MobileCowboys

iPhone 5s verkoopt goed dankzij de iPhone 5c

Het is geen geheim dat de iPhone 5s beter verkoopt dan de goedkopere, kleurrijke iPhone 5c. Maar volgens een nieuw onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) verkoopt de iPhone 5s goed dankzij de iPhone 5c. Het is niet duidelijk of dit ook de bedoeling was van Apple, maar wel duidelijk is dat het heeft gezorgd voor een hogere winst voor het bedrijf. De iPhone 5c wordt minder gekocht dan de iPhone 4s een jaar geleden. 

Volgens hetzelfde onderzoek was 59 procent van alle verkochte iPhones in de Verenigde Staten van oktober tot en met december een iPhone 5s. Een jaar geleden was 50 procent van alle verkochte iPhones in de Verenigde Staten in dezelfde periode een iPhone 5. Toen was de iPhone 4S de 'middenmoter': 32 procent van alle verkochte iPhones toen was een iPhone 4S. Bij de iPhone 5c is dat nu 27 procent.

Het onderzoek van CIRP is gebaseerd op 500 kopers van een iPhone, die duidelijk zijn geweest over de details van hun aankoop. De iPhone 5c is voor Apple goedkoper te maken, omdat de plastic behuizing minder duur is dan de andere behuizing van de iPhone. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl