Nieuws
22 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

iPhone 5 zal verschijnen met nanosimkaart

Volgens de Financial Times zijn diverse mobiele operators al aan het voorbereiden op de nieuwe iPhone, die gebruik zal maken van een nanosim-standaard. De simkaart is nog kleiner en smaller dan een microsimkaart. Amerikaanse telecomprovider AT&T en ook andere providers gaven aan dat Apple speciale nanosim-adapters leverde waarmee getest kan worden of de nanosimkaarten goed werken op hun netwerken. Er zullen eerst goede testen gedaan moeten worden met de nieuwe techniek voordat deze definitief ingevoerd kan worden. Nokia was er geen voorstander van, maar Apple lijkt er toch mee door te gaan.

Heel veel Europese mobiele operators hebben grote hoeveelheden nanosimkaarten ingeslagen voor de lancering van de volgende iPhone. Best verwonderlijk, aangezien er nog helemaal niets definitiefs naar buiten is gebracht over een iPhone 5. De nanosim is twee maanden geleden gestandaaardiseerd en Apple is dus al meteen overgestapt. Toch zijn veel operators niet blij met de nanosim, ook niet met de microsim. Veel smartphones gebruiken namelijk nog steeds de reguliere sim, die overigens ook gewoon prima functioneert.

Een bijkomend probleem is dat er een simlaatje nodig is voor een nanosim, wat andere mobielmakers niet enthousiast zullen gaan toejuichen. Een simlaatje is vrij kwetsbaar en bovendien heeft Apple er ook nog een patent op, waardoor andere mobielmakers een oplossing zullen moeten gaan verzinnen om ook gebruik te kunnen maken van de nanosim. Voorlopig moeten we het echter nog doen met de reguliere sim en met de microsim. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl