Geruchten
15 juli 2011 - Ron Smeets

iPhone 5 vertraagd door oververhitting dual core processor?

In de lange rij van (onwaarschijnlijke) iPhone 5 geruchten is dit er weer eentje die je volgens mij met een flinke korrel zout moet nemen ;-)

Volgens een Chinese bron zou het uitstel van de iPhone 5 release naar augustus / september te wijten zijn aan oververhitting van de nieuwe dual core A5 processoren. Aanvankelijk zou de nieuwe iPhone 5, net als alle eerdere iPhones, in juni of juli in de winkels hebben moeten liggen. Dezelfde bron claimt zelfs te weten dat de kans groot is dat deze problemen ertoe kunnen leiden dat de iPhone 5 pas volgend jaar op de markt komt.

Maar de schrijver van dit nieuwste gerucht gaat nog iets verder. Hij beweert namelijk dat Apple van plan is om in september een ietwat geupdate versie van de iPhone 4,  iPhone 4S genaamd, uit te brengen om zo tijd te winnen voor het oplossen van de iPhone 5 processor problemen en de vele iPhone fans 'stil te houden' tot het moment van de release van het 'echte nieuwe' model in 2012. Overigens gingen er al eerdere geruchten over de iPhone 4S. Die werd toen nog gezien als een (kleinere) goedkopere variant voor de nieuwe iPhone 5. Hetzelfde geldt ook voor de geruchten dat de iPhone 5 pas in 2012 op de markt gaat komen. In april claimde een Taiwanese bron dit al te weten.

Al met al klinken deze Chinese geruchten (Google Translate link) mij in ieder geval erg onwaarschijnlijk in de oren. Hoe dan ook, alleen Apple heeft het jusite antwoord en verhaal omtrent de iPhone 5 en het moment waarop die onthuld gaat worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.