Nieuws
10 oktober 2012 - Ron Smeets

iPhone 5 productie vertraagd door extra kwaliteitscontroles

Er gaan de afgelopen dagen al diverse berichten rond over het feit dat de productie van de iPhone 5 vertraagd zou zijn. Daarbij werd onder andere gespeculeerd over massale stakingen bij Foxconn vanwege de slechte werkomstandigheden. Foxconn ontkent dat echter in alle toonaarden.

Volgens Bloomberg loopt de productie van de iPhone 5 op dit moment echter wel degelijk vertraging op. De reden daarvoor zou zijn dat Apple en FoxConn de kwaliteitscontrole voor de productie verhoogd heeft omdat sommige toestellen al met krassen in het aluminium en op de zijkant van het scherm in de doos terechtkomen.

Apple zou Foxconn, zo melden bronnen aan Bloomberg, eind september gesommeerd hebben de kwaliteitcontroles voor de iPhone 5 productie te verhogen om te voorkomen dat beschadigde toestellen afgeleverd worden. Dit heeft dus wel tot geveolg dat Foxconn het afgesproken aantal iPhones die dagelijks geproduceerd kunnen (en moeten) worden niet meer kan waarmaken. Om de kwaliteitsproblemen op te lossen zou een Foxconn fabriek in Shenzen zelfs een hele dag stop gelegen hebben. Momenteel bedraagt de wachttijd op een iPhone 5 al drie tot vier weken. Het zal mij benieuwen of dit nog verder gaat oplopen door deze berichten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.