Nieuws
08 november 2012 - Ron Smeets

iPhone 5 productie Foxconn houdt de vraag niet meer bij

Enkele weken geleden werd al duidelijk dat Foxconn, de Chinese producent die voor Apple de iPhone 5 in elkaar 'schroeft', de nodige problemen ondervindt om de afgesproken aantallen iPhone's af te leveren. Extra kwaliteitscontrole's, aangepaste procedures en voortdurende geruchten over personeelsproblemen waren daar debet aan.

Gisteren heeft Foxconn nogmaals laten weten dat de fabrikant de grote vraag naar iPhone 5's op dit moment niet meer kan bijhouden. 

De wachttijd voor een bestelde iPhone 5 was al vier tot vijf weken maar die zal naar alle waarschijnlijkheid de komende weken dus nog verder oplopen. Er gingen ook geruchten dat Foxconn van plan zou zijn een deel van de iPhone 5 productie onder te brengen bij een van haar andere fabrieken, Foxconn International Holdings (FIH), maar dat ontkende de fabrikant tegenover Reuters. Volgens de Chinese fabrikant zal de iPhone 5 ook in de toekomst alleen bij haar meest geavanceerde fabriek, de Hon Hai unit, geproduceerd worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.