Nieuws
21 september 2012 - Ron Smeets

iPhone 5 lancering drukker dan ooit in Duitsland (video)

Vandaag is de iPhone 5 in negen landen, waaronder Duitsland, in de verkoop gegaan. Normaliter doe ik altijd verslag vanuit Oberhausen maar door een onwillende maag ;)) moest ik gisteravond, of vannacht dus, vroegtijdig afhaken. Zelf zou ik overigens nooit in de rij gaan staan voor een nieuwe smartphone (of welk product, van enig merk dan ook), maar dit terzijde.

StyleChief Harold stond vanochtend, toen het licht werd, nog altijd in de rij (zo rond deze tijd is hij waarschijnlijk aan de beurt) en vertelde mij dat het drukker was dan ooit. Op een bepaald moment, toen de deuren van het winkelcentrum in Oberhausen (waar een Apple Store ligt) open gingen, werd het zelfs ronduit chaotisch.

Volgens Harold moest op enig moment de politie de menigte bedaren door om te roepen dat als iedereen zich niet normaal ging gedragen (niet dringen en zo) er geen iPhones verkocht zouden gaan worden. Dat hielp (een beetjes ;-)) Hieronder een korte video, gemaakt door Harold, van de drukte:

http://www.youtube.com/watch?v=yrH5AFa8BmY
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.