Geruchten
10 maart 2011 - Ron Smeets

iPhone 5 krijgt dezelfde 'A5' processor als de iPad 2

Het is nog een gerucht natuurlijk, want over de iPhone 5 is officieel door Apple nog niets naar buiten gebracht, maar ontwikkelaars hebben in de nieuwste versie van iOS, 4.3, die gisteren uitgebracht is, bewijs gevonden voor het feit dat de nieuwe iPhone 5 ook voorzien zal worden van de snelle 'A5' dual core processor die Apple ook in de iPad 2 gestopt heeft.

iOS ontwikkelaar Filippo Bigarella heeft op Twitter een screenshot (zie hieronder) gepost waarin het bewijs te zien is.

Hij doelt op de code 'S5L8940' die zou verwijzen naar de A5 processor. Klinkt in ieder geval goed. Nu nog afwachten of de geruchten ook waar blijken te zijn. Daarvoor zullen we nog een paar maanden geduld moeten hebben aangezien Apple de nieuwe generatie van de iPhone doorgaans in juni of juli presenteert.

iphone-a5-a Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.