Geruchten
08 juni 2011 - Ron Smeets

iPhone 5 krijgt 8 megapixel camera's van OmniVision en Sony?

Apple heeft afgelopen maandag bij de openingskeynote op de WWDC conferentie geen nieuwe iPhone gepresenteerd. Dat betekent echter niet dat de geruchtenstroom over de iPhone 5 (of 4S) nu minder wordt.

Zo meldt DigiTimes dat Apple inmiddels gekozen heeft om 8 megapixel camera's van OmniVision en Sony te gaan gebruiken in de volgende generatie van de iPhone.

Volgens de Taiwanese bron zou OmniVision 90% van de camera's gaan leveren. Sony neemt naar verluidt de overige 10% voor haar rekening. Natuurlijk wordt de naam en oorsprong van de bron niet vermeldt. DigiTimes spreekt over de welbekende 'market sources' ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.