Geruchten
26 juli 2012 - Ron Smeets

iPhone 5 komt misschien eerder door tegenvallende verkopen

Eerder deze week presenteerde Apple haar meest recente kwartaalcijfers (over het fiscale derde kwartaal van 2012). Daarin viel vooral op dat de verkoopcijfers van de iPhone 4(S) wat tegenvielen. Apple verkocht in het afgelopen kwartaal 26% minder iPhones. Dat zou vooral komen doordat steeds meer smartphone kopers gaan wachten op de nieuwe iPhone (5).

Als gevolg van deze tegenvallende verkoopcijfers daalde het aandeel van Apple met zo'n 30 dollar. Analisten verwachten nu dat Apple wel eens zou kunnen besluiten om de iPhone 5 eerder op de markt te brengen dan gepland. Gesproken wordt nu over een release in september.  

Apple zelf heeft nog niets bekend gemaakt hierover. Het zijn dus, net als de vele honderden, nee, duizenden, andere iPhone 5 berichten niet veel meer dan geruchten. Volgens de analisten zou Apple hier toe kunnen besluiten om de verkoopcijfers, en de aandelenkoers, wat op te krikken voordat het lopende fiscale jaar eindigt (op 29 september). We zullen het wel zien.

Overigens gaat het nog altijd niet bepaald slecht met Apple. In het afgelopen kwartaal werden 26 miljoen iPhones verkocht en 17 miljoen iPads. Goed voor een omzet van 35 miljard dollar en een netto winst van 8.8 miljard dollar. We hoeven voorlopig dus nog geen medelijden te hebben met de Amerikaanse gadget fabrikant ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.