Nieuws
30 januari 2013 - Nichal Joosse

iPhone 5 jailbreak bijna een feit

Een jailbreak voor de iPhone 5 lijkt snel te gaan verschijnen. Getalenteerde hackers die eerder ook jailbreaks maakten voor de voorgangers, spenderen dagen en dagen om de iOS-code door te spitten in de hoop dat ze bugs vinden waarmee ze een jailbreak mogelijk kunnen maken. Nu hebben ze bekendgemaakt dat het niet lang zal gaan duren voordat er een jailbreak is voor de iPhone 5: vermoedelijk zou deze zondag zelfs al kunnen verschijnen.

Ook de komst van iOS 6.1 heeft ervoor gezorgd dat de jailbreak wat vertraagd is. De ontwikkelaars waren van mening dat ze beter eerst konden wachten, omdat de kans groot zou zijn dat Apple in de nieuwe update de gevonden lekken had gedicht. Die update verscheen een paar dagen geleden, en gelukkig voor de hackers bleek dat de bugs niet waren hersteld door Apple. Er is altijd nog een kans dat Apple last-minute nog een update uitbrengt, dus ze juichen nog niet te vroeg.

De verwachting is dus dat de jailbreak zondag verschijnt. De nieuwe jailbreak zal elk apparaat ondersteunen met iOS 6.1 of lager, met uitzondering van de Apple TV 3. De jailbreak zal dus wel werken op de iPhone 3GS, 4, 4S, 5, iPad 2, 3, 4, mini, iPod touch 4, 5 en de Apple TV 2. 

Over de auteur: Nichal Joosse