Geruchten
08 oktober 2011 - Ron Smeets

iPhone 5 in hoesje, een verkeerde gok of Chinese namaak?

Toen eerder deze week de iPhone 4S gepresenteerd werd was er naast een lauwe ontvangst voor het toestel zelf en de euforie over Siri natuurlijk ook plaats voor teleurstelling omdat Apple niet besloot had om de iPhone 5 uit te brengen.

Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat de geruchten over de iPhone 5 nu tot de (voltooid) verleden tijd behoren. Bij lange na niet. Zo kreeg ik vrijdag middag van een lezer een aantal foto's toegezonden waarop een iPhone 5 hoesje, ook geen onbekend accessoire tussen de vele geruchten van de afgelopen maanden, te zien is. Op een van de foto's (zie hieronder) zou zelfs de iPhone 5 te zien zijn in het hoesje, naast een iPhone 4.

De lezer die de foto's stuurde had het hoesje gekocht bij een Chinese leverancier, samen met enkele onderdelen (displays en glazen achterkantjes) voor de iPhone 4. Dat maakt de geloofwaardigheid over de juistheid van de specs van het hoesje (en dus ook de afmetingen van de iPhone 5) misschien een beetje groter. Voor hetzelfde geld echter heeft de fabrikant in kwestie een gokje genomen op de lancering van de iPhone 5 dat verkeerd uitgepakt is. Of, en dat zou ook kunnen, en daar zet ik vooralsnog mijn 'geld' op, de Chinese fabrikant heeft een poging gedaan om wat publiciteit te krijgen met het leveren van een zogenaamd iPhone 5 hoesje. Het hoesje lijkt in ieder geval wel op de eerder uitgelekte covers van de iPhone 5, maar ook daarvan was allerminst zeker of het 'the real deal' was. En het hoesje lijkt ook op eerdere (mockups en concepten) van de iPhone 5 waarbij het toestel de vormgeving van de iPad 2 geadopteerd had.

Enfin, oordeel zelf maar wat je van het hoesje vindt. Ik krijg er eentje opgestuurd, maar heb hieronder alvast de foto's geplaatst die ik van de lezer toegezonden kreeg. De meest bijzondere foto is de eerste. Daarin is een toestel te zien dat mogelijk de iPhone 5 zou kunnen zijn, of Chinese namaak natuurlijk. Dat laatste lijkt mij waarschijnlijker. Verder is het hoesje ook te zien met een iPhone 4 en een iPod Touch erin om aan te tonen dat het betreffende hoesje inderdaad groter is en niet bedoeld is voor de 'oude' iPhone 3G(S) of iPod Touch modellen. De tipgever heeft mij verzocht de naam van de fabrikant niet te vermelden omdat hij daar zijn (reparatie) onderdelen, onder andere voor de iPhone, inkoopt. Ik heb de site zelf wel bekeken en het betreffende iPhone 5 hoesje is daar inmiddels niet meer te koop.

iPhone%204%20naast%20iPhone%205 iPhone%204%20in%20i5%20hoesje ipod%20Touch%204th%20in%20i5%20hoesje hoogte%20i4%20en%20itouch4 Binnenkant%20hoesje%20iPhone%205

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.