Entertainment
14 september 2012 - Ron Smeets

IPhone 5 in augustus al de best verkopende mobiele telefoon?

De maandelijkse Top 10 van 'best verkopende' mobiele telefoons die het Zweedse Krusell, fabrikant van hoesjes, samenstelt is een pure indicatie van welke toestellen populair zijn. Het feit dat de lijst een afspiegeling is van de verkochte hoesjes door Krusell wil niet zeggen dat hij 100% strookt met de werkelijkheid.

Deze maand, de lijst van augustus wel te verstaan, is dat al helemaal goed te zien want volgens Krusell was de iPhone 5 in augustus namelijk al de best verkopende mobiele telefoon. Uhhm, toen was hij nog helemaal niet aangekondigd ;-)

OK, de kans is groot dat de iPhone 5 mogelijk al in september, maar eerder in oktober denk ik, inderdaad debest verkopende mobele telefoon ter wereld zal zijn maar in augustus dus nog even niet ;-) Ook het feit dat in deze lijst maar liefst 4 Sony (Ericsson) toestellen staan komt niet helemaal (lees: helemaal niet) overeen met de werkelijkheid. Maar goed, Krusell is, ondanks dat ze in meer dan 100 landen hoesjes verkopen, dan ook Zweeds.

De Top 10 van Augustus
1. (-) Apple iPhone 5
2. (1) Samsung Galaxy i9300 SIII
3. (2) Apple iPhone 4/4S
4. (3) Sony Xperia S
5. (4) Sony Xperia U    
6. (5) Samsung I9100 Galaxy S II   
7. (8) Sony Xperia Go      
8. (6) HTC One X 
9. (10) Sony Ericsson XPERIA Arc/Arc S
10. (9) Samsung GT-B2710 / Xcover 271

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.