Geruchten
24 september 2011 - Ron Smeets

iPhone 5 gespot op een Amsterdams veerpontje?

Ik laat heel veel (onwaarschijnlijke) iPhone 5 geruchten aan mij voorbij gaan maar deze wilde ik wel even hier vermelden.

Het betreft een bijzondere blogposting van collega blogger en telecom journalist Arnoud Wokke van Tweakers. Hij schreef gisteravond over een 'ontmoeting met een onbekende smartphone' op een veerpontje in Amsterdam Centrum.

Arnoud, die door zijn jarenlange ervaring met mobiele telefoons vrijwel elk toestel in één oogopslag herkent zag, zo meldt hij, op de boot een 'unidentified mobile phone'. Op basis van wat hij zelf kon waarnemen, rekening houdend met het feit dat het toestel in een hoesje zat en dat de eigenaar hem regelmatig afschermde als hij voelde dat er teveel ogen op zijn handen gericht waren, speculeert Arnoud heel voorzichtig over de mogelijkheid dat dit (zie de wazige foto die hij zelf maakt) de iPhone 5 of Nexus Prime zou kunnen zijn. Maar, zo schrijft hij ook, zeker weten doet hij dat allerminst.

Dit zijn de 'specs' die hij, in de korte tijd dat hij het toestel kon zien, ontdekte:
- een touchscreen display van ca. 4 inch
- een zwart toestel met een dunne, metaalkleurige rand
- een 3.5mm audio aansluiting aan de linker bovenkant
- volume knoppen aan de linker zijkant
- geen fabrikant logo boven het scherm
- relatief dun (tussen de 7.5 en 10mm)

De vraag is nu natuurlijk welk toestel Arnoud gezien heeft. Enfin, in zijn blogposting van deze bijzondere ontmoeting probeert hij dat te beredeneren Dat verhaal is het lezen meer dan waard. En iedereen moet zelf maar oordelen wat hij of zij er van denkt. Ik ken Arnoud in ieder geval niet als iemand die zomaar een (nonsens) gerucht de wereld in helpt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.