Geruchten
18 maart 2011 - Ron Smeets

iPhone 5 geruchten: hoesjes gespot en toch NFC?

Geruchten over de iPhone 5 doen al de ronde van vóór de lancering van de iPhone 4. Dat is niks nieuws. Hier zijn er weer twee.

De eerste is een screenshot (zie hieronder) van een aziatische fabrikant die mogelijk al hoesjes voor de iPhone 5 kan leveren. Als dat klopt dan zou dat betekenen dat aan het design van de nieuwe iPhone niet veel gaat veranderen ten opzichte van de huidige versie. Het tweede gerucht gaat weer eens over NFC.

Enkele weken geleden verscheen het bericht (gerucht) dat de iPhone 5 geen NFC chip aan boord zou hebben. Dat wordt nu, door een ander gerucht, weer tegengesproken. Die informatie is afkomstig van Forbes. Een van hun redacteuren zou gesproken hebben met een ondernemer die NFC toepassingen maakt en die zou weer van een 'Apple insider' vernomen hebben dat de iPhone 5 wel een NFC chip krijgt. Ach ja, geruchten he ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.