Geruchten
07 juni 2012 - Ron Smeets

iPhone 5 gerucht 15.326; scherm toch groter dan 4 inch?

Apple zou, volgens wijlen Steve Jobs, nooit een iPhone maken met 4+ inch display. Toch worden de geruchten (die het aantal van 15.000 wel al gepasseerd zijn ;-)) steeds sterker dat het scherm van de iPhone 5 zo'n 4 inch zal meten. Eerder werd al gespeculeerd over een 4.6 inch display, maar 3.95 inch (net geen 4 dus) werd ook al regelmatig genoemd.

Volgens de meest recente (maar zeker niet de laatste ;)) geruchten bestaat de kans dat de nieuwe iPhone een 4.08 inch display krijgt. Wel degelijk groter dan 4 inch dus.

Deze informatie is afkomstig van bronnen uit de 'supply chain' (onderdelenleveranciers en -producenten), aldus AppleInsider. Op basis daarvan heeft analist Mingchi Kuo nu dus geconcludeerd dat de iPhone 5 mogelijk voorzien zal worden van  een 4.08 inch 16:9 scherm met een resolutie van 1136 x 640 pixels, een pixeldichtheid van 320ppi en een helderheid van 500 nits.

Volgens Kuo is Apple tot een (maximale) afmeting van 4.08 inch gekomen omdat dit, in combinatie met het design van de iPhone 5, het grootst mogelijke scherm is waarbij een comfortabele, 'een-hand' bediening nog mogelijk is. Mmmh, of dat ook voor mensen met kleinere handjes gaat werken is nog maar de vraag volgens mij.

De analist van KGI heeft aan de hand van zijn bronnen ook enkele tekeningen gemaakt (zie hieronder) van hoe hij denkt dat het display van de iPhone 5 er dus uit gaat zien. Verder verwacht hij ook dat een iPhone met een groter display de verkoopaantallen van Apple's smartphone zal doen stijgen. Hij noemt daarbij het astronomische aantal van 65 tot 70 miljoen nieuwe iPhones die dit jaar nog over de toonbanken zouden gaan vliegen. Dat is, uitgaande van de verwachting dat de iPhone 5 'pas' in september op de markt gaat komen, heel erg veel.

Onafhankelijk van dit nieuwe iPhone display gerucht dook enkele uren geleden ook een video op waarin, volgens de bron, de achterijde van de iPhone 5 te zien is. Die video heb ik hieronder ook toegevoegd, maar ik kan natuurlijk niet garanderen dat die (lang) online blijft staan ;-)

Zoals bij alle iPhone 5 geruchten is afwachten op de eerste officiele berichten uit het Apple kamp het enige dat we kunnen doen.

iPhone-5-Display-Rumor-060612-a iPhone-5-Display-Rumor-060612

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.