Geruchten
26 september 2011 - Ron Smeets

iPhone 5 gerucht 12.587; Voice control, dual core en 1GB RAM

Vandaag publiceerde 9to5mac een uitgebreid artikel, nee gerucht, over de iPhone 5. Daarin zetten de Apple insiders uiteen wat we nu werkelijk (letwel, geruchten he ;-)) van de nieuwe iPhone 5 mogen verwachten.

Echt grote, schokkende, nieuwe zaken kwamen niet naar buiten. Ik bedoel, over specs als een dual core processor, meer RAM en 'n betere camera is al heel erg veel geschreven. Het enige nieuwtje dat men wist te onthullen (wederom, geruchten he ;-)) is Assistant, een veel betere versie van de spraakbesturing (Voice Control) zoals die in de huidige iPhone modellen al aanwezig is.

Volgens 9to5mac zou het met Assistant echt mogelijk zijn om zo ongeveer alle functies van de iPhone en (core) applicaties te bedienen. Denk aan het inspreken van afspraken met een of meerdere van je contactpersonen. Die afspraak (verzoeken) zouden dan ook naar de betreffende contacts, als agenda item (of uitnodiging), gestuurd worden. Verder zou je via een simpele vraag als "Wat is de weg naar de V&D?' direct de navigatie kunnen starten. Maar ook opdrachten als "Stuur een SMS naar Mark dat ik iets verlaat ben voor onze lunch afspraak" zou resulteren in een SMS'je aan Mark met exact de mededeling dat je iets later komt. Klinkt leuk en heel erg cool als het allemaal inderdaad blijkt te kloppen, die berichten (nee, geruchten) van 9to5mac ;-)) Meer info kun je hier vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.