Nieuws
21 oktober 2011 - Ron Smeets

iPhone 4S tarieven van KPN, Hi, Telfort en MTV Mobile

Net als T-Mobile gaat ook KPN de iPhone 4S verkopen. De grootste Telco van Nederland maakte eerder vandaag de tarieven en prijzen van de iPhone 4S (abonnemeten) bekend voor zowel KPN zelf (privé en zakelijk) als Hi, Telfort en MTV Mobile.

De eerste indruk, kijkend naar de verschillende aanbiedingen van KPN en haar 'dochters': Best duur en niet alle KPN dochters gaan alle iPhone 4S modellen leveren.

Hi biedt alleen de iPhone 4S 16GB aan. Die kost, in combinatie met een twee-jarig abonnement met 250 belminuten, 500 SMS'jes (als je de gratis SMS verdubbelaar 'aangezet' hebt) en 1000MB data 45 Euro per maand en dan moet je nog €159,95 voor het toestel zelf betalen (plus €29,95 aansluitkosten). Er is ook een goedkoper abonnement. Dan betaal je €249,95 voor het toestel en krijg je 125 belminuten, 250 SMS'jes (met verdubbelaar) en 500MB data voor €32,50 per maand. Verder biedt Hi ook twee duurdere abonnementen aan voor €65 en €110. Dan wordt het toestel goedkoper en krijg je vooral meer belminuten en SMS'jes (500/1000 of 1000/2000), maar het datategoed blijft 1000MB. Dat kun je voor 5 Euro per maand overigens wel verdubbelen (bij alle abonnementen). 1-jarige abonnementen worden ook aangeboden, maar dan wordt de iPhone 4S natuurlijk wel een heel stuk duurder. Kijk hier voor alle Hi tarieven.

Bij Telfort kun je kiezen voor de iPhone 4S 16GB en de 32GB. Het tarievenoverzicht van Telfort is ietwat overzichtelijker. Zie onderstaande screenshots.

Telfort-iPhone-4S-16GB Telfort-iPhone-4S-32GB

Hetzelfde geldt ook voor de overzichten van MTV Mobile. Daar kun je alle drie de iPhone 4S modellen bestellen. De abonnementen van MTV Mobile zijn meer ingericht op veel bellen. Je krijgt standaard meer belminuten dan SMS'jes en ze hebben ook meer keuze. Zo is er al een abonnement van 27,50 per maand voor 120 belminuten, 60 SMS'jes en 1GB data. Maar de kosten die je moet bijbetalen voor het toestel zelf zijn wel erg hoog, bij alle MTV Mobile abonnementen. Hieronder staan twee screenshots van de verschillende iPhone 4S aanbiedingen bij MTV Mobile.

MTV-Mobile-iPhone-4S-a MTV-Mobile-iPhone-4S-b

Bij KPN worden ook alle drie de iPhone 4S modellen aangeboden. De abonnementen die men aanbiedt zijn gelijk voor alle drie de modellen (16GB, 32GB en 64GB). Het verschil zit ook hier in de kosten voor het toestel. KPN levert ook al een abonnement met 250MB data. Dat kost 35 Euro per maand en dan kwijg je 150 belminuten of SMS'jes. Het duurste KPN abonnement kost 152,50 per maand voor 1500 belminuten of SMS'jes en 2000MB data. Voor 5 Euro per maand kun je bij elk abonnement eventueel nog 250MB data extra krijgen en KPN heeft ook extra SMS bundels en een EU internet bundel van 10 Euro per maand voor 100MB (binnen de EU) en 50 cent voor iedere MB buiten de bundel (in het 'Europese buitenland). Hieronder staat een screenshot van de verschillende abonnementen in combinatie met de iPhone 4S 64GB. Kijk hier voor alle abonnementen en tarieven.

Tot slot, waar je ook zeker even rekening mee moet houden zijn de verschillen in de maximale datasnelheid bij de iPhone 4S abonnementen van KPN en haar dochters. Dat Bij MTV Mobile en Telfort is dat 3.6Mbps (download) en 384Kbps (upload), bij Hi 7.2Mbps (download) en ??? (upload) (niet kunnen vinden na 15 minuten zoeken op de site van Hi!!!) en bij KPN zelf 14.4Mbps (download) en 2Mbps (upload). Letwel, dit zijn de maximum snelheden die gehaald kunnen worden. De werkelijke snelheden zijn natuurlijk afhankelijk van de dekkingskwaliteit op de plek waar je je op enig moment binnen de netwerken bevindt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.