Geruchten
14 oktober 2011 - Ron Smeets

iPhone 4S nu al beschikbaar voor Vodafone klanten? Nee!

Vanmiddag ontving ik een bijzondere mail die door een (commerciële) Vodafone medewerker verzonden was aan een van hun zakelijke klanten.

Daarin stond namelijk te lezen dat Vodafone de iPhone 4S vanaf vandaag (14 oktober) in Nederland al kan leveren aan de zakelijke klanten. Tijdens de presentatie van de iPhone 4S werd al bekend gemaakt dat het toestel in Nederland pas vanaf 28 oktober te koop zal zijn.

Natuurlijk was het eerste dat in mij op kwam dat het wellicht om een typfoutje (of marketing) actie zou gaan, maar als je de email leest dan wordt wel duidelijk dat dat heel erg onwaarschijnlijk is. Er wordt behalve over de beschikbaarheid van de iPhone 4S namelijk ook expliciet gemeld dat de 16GB versie van de iPhone 4S wel pas vanaf 28 oktober geleverd kan worden door Vodafone. OK, het zou natuurlijk ook kunnen dat de eerste vermelding van de iPhone 4S de 'S' het typfoutje is, maar dan is het weer vreemd dat de Vodafone medewerker verderop in de zin alleen de iPhone 4S 16GB noemt als toestel dat vanaf 28 oktober door de provider geleverd kan worden. Ik neem althans niet aan dat Vodafone alleen de 16GB versie van de iPhone 4S gaat voeren.

Enfin, ik heb Vodafone natuurlijk om een reactie gevraagd. De provider vertelde mij nadat ze het uitgezocht hadden dat de tekst in de email niet klopt. "De iPhone 4S is ook bij Vodafone, voor alle klanten, pas vanaf 28 oktober leverbaar", aldus Jasper Koek. "Ik ga er van uit dat het hier om een misverstand gaat maar heb de betreffende werknemer nog niet kunnen spreken". Duidelijk, en misschien wel jammer want ik denk dat er al heel wat iPhone fans, zakelijk en privé, ook in Nederland al met smart zitten te wachten op de nieuwe iPhone. Nog twee weken geduld dus en niet allemaal morgen bij een Vodafone winkel naar binnen rennen (althans niet voor de iPhone 4S ;-))))

Hieronder zie je een screenshot van de betreffende email. Natuurlijk heb ik een aantal (privacy) gegevens even 'weggepoetst'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.