Entertainment
10 november 2012 - Ron Smeets

iPhone 4S in een raket (video)

Verreweg het leukste onderdeel van de raket-test van Mike Westerfield is het feit dat hij de iPhone 4S van zijn vrouw gebruikte. Schijnbaar was hij er dus niet zo zeker van dat het toestel de vlucht in zijn eigen gemaakte raket zou overleven. Of hij had zelf geen iPhone, dat kan natuurlijk ook ;-)

Enfin, Mike wilde wat data verzamelen over de prestaties van zijn raket. Daarvoor gebruikte hij behalve de iPhone 4S ook TI SensorTag voor het meten van de maximale hoogte en snelheid. Die informatie was vervolgens via een speciale app op de iPhone uit te lezen. In de video vertelt Mike wat hij allemaal gedaan heeft en laat hij de voorbereidingen en (korte) vlucht zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.