Nieuws
17 oktober 2011 - Ron Smeets

iPhone 4S al vier miljoen keer verkocht in eerste weekend

Apple heeft vadaag bekend gemaakt dat er van de iPhone 4S in het eerste weekend (vrijdag t/m zondag) al meer dan vier miljoen exemplaren verkocht zijn.

Daarmee is de iPhone 4S de snelst verkopende smartphone ooit, op dit moment. Vergeleken met de iPhone 4 werd de 4S in dezelfde periode dubbel zo veel verkocht.

De iPhone 4 was vorig jaar aanvankelijk in 'maar' vijf landen te koop terwijl de iPhone 4S in zeven landen gelanceerd is, afgelopen vrijdag. De verdubbeling, en het vergelijk tussen eerste de iPhone 4 en 4S verkoopcijfers, is in dat opzicht niet echt 'zuiver' te noemen is. Feit is ook dat er tegenwoordig, vergeleken met een jaar geleden, sowieso veel meer smartphones verkocht worden. Vorig jaar zo'n 300 miljoen en dit jaar naar verwachting zo'n 460 miljoen. Rekening houdend met die cijfers en voorspellingen zou een stijging van 70% ten opzichte van de verkoopcijfers tussen de iPhone 4 en de 4S al 'normaal' genoemd mogen worden. Neemt niet weg dat 4 miljoen in drie dagen heel erg veel is ;-)

Ook de verspreiding van iOS 5 gaat volgens Apple als een speer. Het nieuwe smartphone en tablet OS van Apple werd in de eerste vijf dagen na de release al meer dan 25 miljoen jeer geinstalleerd.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.