Entertainment
30 november 2011 - Ron Smeets

iPhone 4 vat vlam in vliegtuig

Verhalen over spontaan in vlammen opgaande iPhone (laders) zijn niet nieuw maar soms ook moeilijk te controleren op waarheid.

De melding van een iPhone 4 die eerder deze week in vlammen opging in een vliegtuig lijken echter wel op waarheid te berusten, alhoewel de oorzaak nog niet duidelijk is.

Vlak na de landing van een regionale vlucht van Lismore naar Sydney (Australië), begon de iPhone van een passagier ineens te roken (nee, geen tabak ;-)) en zag de eigenaar een 'rode gloed' in zijn toestel. Gelukkig kon de iPhone 4 'gedoofd' worden voordat er ongelukken gebeurde of gewonden vielen. Extra gelukkig was het feit dat het toestel vlam vatte ná de landing en niet tijdens de vlucht zelf. De verbrande iPhone 4 is in beslag genomen door de Australische luchtvaartautoriteiten die een onderzoek instellen naar de oorzaak en daarbij ook Apple zullen inschakelen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.