Toestellen
30 juli 2010 - Ron Smeets

iPhone 4 vanaf nu in Nederland en België te koop

Op het moment dat dit artikel online verschijnt (30 Juli, 08u55) ben ik bij de officiele lancering van de iPhone 4. Dit jaar heeft T-Mobile niet gekozen voor een evenement in een van haar winkels maar voor het slaan van de gong op de Amsterdamse Beurs (NYSE Euronext).

Daar wordt om half 10 ook de iPhone 4 aan de allereerste Nederlandse klant uitgedeeld. Het zal mij benieuwen hoe de iPhone 4 het bij ons gaat doen. In principe zijn alle iPhone 3G klanten 'aan de beurt' voor een verlenging, eventueel met toestel, van hun tweejarige abonnement uit 2008.

Van de andere kant zijn de prijzen van de iPhone 4 niet echt voordelig te noemen en is het toestel de afgelopen weken ook niet zo positief in het nieuws gekomen. De problemen met de antenne (death grip) en de reactie van Apple daarop zullen ervoor zorgen dat veel potentiele kopers op z'n minst eerst de kat uit de boom gaan kijken voordat ze beslissen of ze al dan niet een iPhone 4 aanschaffen. Daarnaast heb je natuurlijk ook de vaste schare van Apple fans die het allemaal niet uitmaakt en er gewoon een móeten hebben ;-)

Ik neem vanochtend ook direct een nieuwe iPhone 4 mee om te testen en natuurlijk ga ik mij de eerste dagen vooral op de death grip bug storten. Daarover later meer!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.