Nieuws
16 juli 2010 - Ron Smeets

iPhone 4 vanaf 30 Juli in Nederland, hoesje inbegrepen

Apple heeft zojuist tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat de iPhone 4 vanaf 30 juli onder andere ook in Nederland en België (en 15 andere landen) te koop zal zijn.

Daarnaast heeft de Amerikaanse fabrikant alle iPhone 4 eigenaren ook een gratis beschermhoesje belooft als 'fix' voor de antenne / ontvangst problemen (de zogenaamde death grip bug). Geen terugroepactie dus, maar een ietwat simpele, en voor Apple relatief goedkope, workaround.

Je kunt natuurlijk zeggen en denken wat je wil en het zal ook zeker zo zijn dat meerdere toestellen problemen hebben met de ontvangst van de antenne als je ze op een bepaalde manier vasthoudt, maar in het geval van de iPhone 4 gaat het gewoon om kortsluiting waardoor de signaalsterkte in sommige gevallen met maar liefst 75% kan afnemen (zie ook mijn filmpjes). Dat is gewoonweg te veel van het 'goede'. Apple zei tijdens de persconferentie verder ook nog dat er maar relatief weinig kopers geklaagd hebben en dat nog minder eigenaren, 1.7% om precies te zijn, de iPhone 4 om deze reden terug naar de winkel hebben gebracht.

Tijdens de persconferentie werd verder vooral ook ingegaan op het succes van de iPhone 4. Er zijn d'r intussen al meer dan 3 miljoen van verkocht en vanaf 30 juli komt hij ook in het wit op de markt. Bij de volgende software update wordt ook de nabijheidssensor gefixed. iphone-reception-pc-0979-rm-eng Via: Engadget

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.