Entertainment
24 maart 2011 - Ron Smeets

iPhone 4 overleeft val van ruim 300 meter

Als je weet dat jou telefoon een verhoogd risico loopt om te vallen, bijvoorbeeld omdat je regelmatig op grote hoogtes werkt (in de bouw), bergbeklimmer bent of anderszins in ruwe omgevingen vertoeft, dan koop je het beste een Sonim, de Motorola Defy, Samsung B2100 of Nokia 3720 ;-)) Een iPhone 4 is dan niet de beste keuze, of toch? ;-))

Een Amerikaanse luchtmacht medewerker hing onlangs uit een vliegtuig, kijkend naar geschikte landingsplekken voor parachutisten, toen zijn iPhone 4 (foto) uit zijn zak viel en van ruim 300 meter hoogte en met een horizontale 'startsnelheid' van ruim 220 kilometer per uur naar beneden suisde.

Toen de man zelf weer op de grond kwam, en natuurlijk dacht dat zijn toestel R.I.P. was, probeerde een van zijn collegae toch maar even het toestel, via de 'Find My iPhone' app te lokaliseren. En wat bleek, het toestel reageerde nog. Ze reden vervolgens naar de plek waar het toestel zou liggen en daar vonden ze de iPhone 4, zonder ook maar één krasje. Daarbij moet wel gezegd worden dat Ron Walker, de eigenaar van het toestel, zijn iPhone 4 'beschermd' had met een Griffin case (zie foto hieronder). Het toestel was terechtgekomen in een beboste strook tussen een snelweg en een meer. Dat is waarschijnlijk zijn grootste geluk geweest. En nee, dit geluksverhaal betekent natuurlijk niet dat je je iPhone 4 nu zonder angst voor schade met een gerust hart kunt laten vallen want er zijn ook andere voorbeelden van exemplaren die na een val van nog geen meter al volledig aan diggelen liggen ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.