Nieuws
24 mei 2011 - Ron Smeets

iPhone 4 op 27 mei, vanaf €1, te koop bij Telenet in België

Eind maart kreeg ik via een anonieme tip al te 'horen' dat Telenet de iPhone 4 binnenkort, met subsidie, zou gaan verkopen.

Vandaag heeft Telenet de komst van de iPhone 4 officieel bekendgemaakt en onze zuiderburen kunnen het toestel, de 16GB versie, inderdaad al vanaf 1 Euro aanschaffen. Daarvoor moeten ze overigens wel een abonnement van 75 Euro per maand aanschaffen.

De iPhone 4 zal vanaf 27 mei bij Telenet verkrijgbaar zijn. De goedkoopste abonnementsvorm wordt een 30 Euro variant. Daarbij moeten de Belgische klanten dan wel 399 (16GB) of 499 (32GB) Euro bijbetalen voor het toestel zelf. Bij het duurste abonnement, 75 Euro per maand kost de 16GB iPhone 4 dus 1 Euro terwijl voor de 32GB dan nog 99 Euro bijbetaald moet worden.

Overigens worden de iPhone abonnementen van Telenet niet voorzien van ongelimiteerde mobiele data. Bij het goedkoopste abonnement krijgt men 200MB data erbij (erg weinig voor een iPhone), het 45 Euro abonnement heeft 500MB data inbegrepen en bij het abonnement van 75 Euro zit 1GB data. Klanten die de iPhone 4 met abonnement bij Telenet aanschaffen mogen wel onbeperkt gebruik maken van de 1200 WiFi hotspots van de provider in België. Hieronder staat een screenshot met alle abonnementsvormen en voorwaarden. Meer info vind je bij Telenet zelf.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.