Entertainment
24 juni 2010 - Ron Smeets

iPhone 4 niet voor linkshandige bellers

Het lijkt erop dat de nieuwe iPhone 4 een behoorlijk irritante bug heeft voor iedereen die linkshandig met het toestel wil bellen. In dat geval zorgt je hand namelijk voor kortsluiting tussen de twee antenne's (Bluetooth/WiFi en 3G/GSM) die links onder samen komen en waar ook een kleine opening zit in de behuizing.

Die kortsluiting zorgt ervoor dat de signaalsterkte van het netwerk met zo'n 75% kan afnemen, In sommige gevallen, als je aan het bellen bent, vallen de gesprekken zelfs helemaal weg. Hieronder kun je een video zien van Engadget in de UK waarin het probleem getoond wordt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.