Accessoires
17 januari 2012 - Ron Smeets

iPhone 4 hoesje met zelfreparerende verf van Nissan

Nissan heeft op de CES een prototype getoond van een iPhone 4(S) hoesje waarop de autofabrikant verf gebruikt heeft die (kleine) krassen zelf repareert. Het is een technologie die Nissan ook al toepast in sommige (duurdere) modellen van de 370Z, Murano en X-Trail.

De verf van de Nissan Scratch Shield iPhone Case is gemaakt van ABS plastic en voorzien van een polyrotaxaan verf. Als daar kleine krassen in ontstaan dan kan de verf de 'gleuf' van de kras zelf binnen enkele uren weer opvullen, aldus Nissan.

Zoals gezegd, de hoesjes zijn nog niet te koop en zullen, als dat al gebeurt, ook niet echt goedkoop zijn. Toch zou ik wel willen zien dat toestel fabrikanten deze verf ook gaan gebruiken in bepaalde, dure, high end toestellen. Dat scheelt weer een hoop ergernis wanneer je je smartphone uit je zak haalt en er achter komt dat de sleutels of munten die erbij zaten weer een kras op het toestel gemaakt hebben ;-)

In Japan is Nissan al een samenwerking aangegaan met NTT Docomo. Die provider heeft al een toestel, de Stle Series N-03B (foto), die van de Scratch Shield verf voorzien gaat worden. Cool!

Via: Nissan

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.