Geruchten
29 maart 2011 - Ron Smeets

iPhone 4 binnenkort voor €1 (met abo) bij Telenet België

In Nederland is het al meer dan 15 jaar de normaalste zaak van de wereld dat je een toestel aanschaft in combinatie met een abonnement. In België was dat tot twee jaar geleden verboden, maar ook sindsdien wordt die vorm bij onze zuiderburen nog maar weinig toegepast.

Op zich begrijpelijk want waarom zou je ineens iets 'gratis' weg gaan geven als de consumenten al vele jaren gewend zijn aan het systeem dat je er gewoon voor moet betalen. Voor de iPhone 4 gaat dat binnenkort echter veranderen.

Vanochtend werd ik echter getipt door een van onze lezers dat Telenet binnenkort gaat starten met een koppelverkoop aanbieding voor de iPhone 4, een primeur voor de Belgische markt (wat de iPhone betreft toch zeker). Het toestel zou, net als de andere 'koppelverkoop' aanbiedingen van Telenet, vanaf €1 in combinatie met een abonnement aangeboden gaan worden. Wat de abonnementskosten worden bij de 1 Euro aanbieding is nog niet bekend, maar bij andere high-end toestellen die voor 1 Euro aangeboden worden ligt die rond de 60 Euro.

Op de 'blijf op de hoogte' pagina van Telenet staat dat overigens niet met zoveel woorden genoemd, maar deze provider is tot nu toe sowieso de enige Belgische aanbieder die toestellen in combinatie met een abonnement aanbiedt. Daarnaast is de tip afkomstig van een betrouwbare bron die mij in het verleden ook al een aantal nieuws tips stuurde die achteraf 100% juist bleken te zijn. Onze collegae van de iPhoneClub zijn overigens ook getipt ;-) Nu maar even afwachten op meer nieuws van Telenet zelf hierover. Natuurlijk heb ik Telenet ook al gebeld met deze informatie, maar zij geven vooralsnog geen prijs informatie of exacte release datum...

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.