Toestellen
16 juli 2010 - Ron Smeets

iPhone 4 antenne probleem afhankelijk van provider?

Begin deze week was ik in Londen met HP (waarover later meer). Tijdens enkele vrije uurtjes ging ik even naar een lokale Apple Store om de iPhone 4 van dichtbij te bekijken en, indien mogelijk, zelf ook even de Death Grip bug uit te proberen.

Ik probeerde ter plekke diverse iPhone 4 exemplaren uit en mij viel op dat de bug zich vooral uitte bij de toestellen die voorzien waren van een O2 simkaart. Degene met een '3' sim hadden er duidelijk geen last van. Hieronder kun je twee video's bekijken. De eerste is van een iPhone 4 met O2 sim. Het toestel in de tweede video heeft een simkaart van '3'.

iPhone 4 Death Grip UK (O2) Test from Mobile Cowboys on Vimeo.

iPhone 4 Death Grip UK (3) Test from Mobile Cowboys on Vimeo.

Waarom de ene iPhone 4 er wel last van heeft en de andere niet is mij niet helemaal duidelijk. Alle toestellen die in de Apple Store lagen hadden 100% ontvangst op de plek waar ze lagen (naast elkaar). Toch vielen die van O2 terug naar 1 streepje (van de vier) als ik hem met de 'death grip' vastpakte terwijl de toestellen die met een simkaart van '3' uitgerust waren er schijnbaar geen problemen mee hadden. Ik heb van beide providers drie toestellen getest en de uitkomst was telkens hetzelfde. Natuurlijk is deze test (met zes toestellen) niet 100% waterdicht, maar vreemd is het wel. Als iemand een idee heeft, dan hoor of lees ik dat graag in de reacties.

Zoals bekend geeft Apple later vandaag een persconferentie over de iPhone 4 en de antenneproblemen. Volgens insiders zal de fabrikant niet overgaan tot een terugroepactie. Wellicht dat ze de providers nu de schuld gaan geven ;-))) We zullen zien!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.