Nieuws
02 juli 2010 - Ron Smeets

iPhone 4 al 1.7mljn keer verkocht, Apple wellicht niet blij?

Deze week maakte Apple vol trots bekend dat er tot en met het eerste weekend (26 Juni), voorverkoop meegerekend, al meer dan 1.7 miljoen exemplaren van de iPhone 4 over de diverse (online) toonbanken gevlogen zijn.

Hoe je het ook wendt of keert, dat zijn natuurlijk indrukwekkende aantallen maar ik vraag mij af of Apple hier wel zo blij mee zal (of moet) zijn.

De nieuwe iPhone wordt immers al dagen geplaagd door berichten (met bewijsvideo's) over verbindings- en bereikproblemen. De antenne schijnt verkeerd ontworpen te zijn waardoor die gestoord wordt als je het toestel op een bepaalde manier vasthoud. Meer over die bug kun je hier en hier nalezen.

Het lijkt er steeds meer op dat het een hardware probleem is en als Apple dat (al dan niet gedwongen door een mogelijke massa rechtzaak van benadeelde klanten) uiteindelijk zou moeten toegeven en repareren dan zullen ze zeker niet blij zijn als ze dan ruim 1.7 miljoen toestellen moeten terugroepen of laten repareren in Apple Care centre's. We zullen zien hoe dit verder afloopt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.