Geruchten
22 mei 2012 - Ron Smeets

iPhone 3GS voor ca €200 naar ontwikkelende markten?

Volgens Peter Misek, een analist van Jefferies, is Apple van plan om de iPhone 3GS later dit jaar voor rond de 200 Euro (tussen de 250 en 300 dollar wordt gezegd) te gaan verkopen in de zogenaamde ontwikkelende markten (India, China en dergelijke).

Tegen die tijd is de iPhone 3GS dus het model van drie jaar geleden, uitgaande van het feit dat Apple deze zomer (of herfst) de iPhone 5 (of hoe die dan ook gaat heten) zal lanceren.

Letwel, dit is nog een gerucht, of een gedachtenspinsel van een analist, maar zou Apple er mee weg kunnen komen in landen waar de meeste consumenten doorgaans veel minder te besteden hebben dan hier in het 'rijke' Westen?

Als het prijskaartje van de iPhone 3GS inderdaad rond de 200 Euro (met de huidige dollarkoers tussen de 193 en 232 euro dus) komt te liggen in die landen dan denk ik dat er nog best veel iPhone kopers te vinden zijn die blij gemaakt kunnen worden met een 3GS, toch? Ik bedoel, een Nokia Lumia 610 kost al meer dan dat. OK, dat is dan wel een toestel uit 2012, maar het wannahave gehalte van een 'iPhone' ligt nog altijd veel hoger.

Daarnaast wonen in de ontwikkelende (mobiele) markten volgens Peter Misek veertien keer zoveel mensen die in de 'iPhone of smartphone doelgroep' vallen (tussen de 25 en 34 jaar) dan in West Europa en Noord Amerika bij elkaar. Wat denken julle? Zou Apple nog kunnen scoren met de iPhone 3GS in landen als India, China, Bangladesch, Brazilië en dergelijke?

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.