Nieuws
19 oktober 2009 - Ron Smeets

iPhone 3Gs nog steeds te Jailbreaken

Vorige week verscheen het bericht dat de iPhone 3Gs, die sinds kort af fabriek uitgerust wordt met een nieuwe versie van de bootrom, niet meer te jailbreaken zou zijn. Dat werd toen ook al bevestigd door ontwikkelaars van het iPhone Dev Team (zeg maar de master jailbreakers ;-))

Inmiddels is gebleken dat de toestellen met de nieuwe bootrom nog steeds gewoon te jailbreaken zijn. Maar er is wel een vervelende bijkomstigheid.

Telkens als je het toestel uitgezet of gereboot wordt (door de gebruiker zelf of omdat de accu leeg is) start hij alleen nog op als hij aan een PC of Mac gekoppeld is. Vervelend en voor iedereen die nu dus zijn iPhone 3Gs met de nieuwe bootrom wil jailbreaken is het aan te raden om ook een laptop mee te nemen als je op pad gaat met het toestel ;-) Het is natuurlijk te hopen dat de verschillende Jailbreak ontwikkelaars er snel in zullen slagen een andere methode uit te vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.