Accessoires
07 januari 2010 - Ron Smeets

iPhone 3GS gekozen tot beste Girl Gadget van 2009

In December konden vrouwen uit een lijst van 15 genomineerde gadgets kiezen voor het beste Girl Gadget van 2009. Vandaag is de uitslag bekendgemaakt en de Apple iPhone 3GS mag weer een award in zijn prijzenkast erbij zetten... Ach, hij is in ieder geval niet Roze ;-)

In December hebben bijna 10.000 vrouwen hun stem uitgebracht op de website van de verkiezing die door Navigon georganiseerd. Eervolle vermeldingen waren er onder andere voor de Sony Vaio P-Series Notebook, de iRiver Story EB02 e-reader en het Wii Balance Board. De complete Top 5, inclusief de motivatie, kun je hieronder nalezen.

Gelijktijdig met de verkiezing werd ook een onderzoek gedaan naar de eisen en wensen van vrouwen op gadget gebied. Hieruit blijkt dat 72% van de vrouwen  zich ergert aan roze gadgets of gadgets die overdreven eenvoudig zijn. En fabrikanten moeten vrouwen niet als kleuters behandelen en het apparaat moet praktisch zijn in gebruik. Opvallend is dan wel weer dat op plaats 6 en 7 roze gadgets staan, respectievelijk de Asus eee PC en de Polaroid PoGo instant printer.

  1. Apple iPhone 3GS - “Ik heb het instructieboekje nauwelijks gelezen! Door de logica van dit apparaat is de iPhone makkelijk in gebruik. Door logisch te denken vergeet je ook niet hoe je verder komt in het menu. Heel slim.”
  2. Sony Vaio P-Series Notebook – “Het ziet er sexy en mooi uit, een gadget voor de echte fashionista die met haar tijd meegaat!”
  3. iRiver Story EB02 eReader - “Omdat ik boeken kan lezen zonder dat mijn kast vol raakt en mee kan nemen zonder dat ze lelijk worden. Makkelijk voor onderweg in de trein bijvoorbeeld!”
  4. Nintendo Wii Balance Board - “Het is de ideale manier om zonder je huis uit te hoeven iets aan work-out te kunnen doen.”
  5. NAVIGON 2410 - “Omdat ik me altijd suf zoek naar de juiste bestemming. En omdat je zo ook de winkel kunt vinden in de stad. En niet alleen tot de parkeerplaats komt en dat je dan zelf maar verder moet zoeken. That’s why I love it!!!”

Lees meer op de site van Girlgadget2009

Via: StyleCowboys

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.