Accessoires
01 december 2009 - Ron Smeets

iPhone 3GS beste product van 2009

De Nederlandse vakpers heeft de iPhone 3GS van Apple verkozen tot beste product van 2009. Apple is volgens de experts ook de beste fabrikant van consumentenelektronica in 2009. Het is opmerkelijk dat de iPhone 3GS verkozen is daar deze maar een paar verbeterpunten heeft ten opzichte van de iPhone 3G. De HTC Hero bezet achter de iPhone 3GS de tweede plaats. Als merk is HTC tevens beloond met de zilveren BesteProductAward 2009.

De verkiezing tot beste product van 2009 is gehouden door  BesteProduct.nl. Daarvoor heeft men zo'n 50 journalisten en bloggers van de Nederlandse on- en offline vakpers, waaronder ook ondergetekende, gevraagd naar hun mening over de beste en slechtste producten van dit jaar.

Het zal sommige lezers wellicht verbazen, maar de Apple iPhone 3GS was niet mijn keuze. Hij stond niet eens in mijn persoonlijke top 3, maar dit ter zijde. Waar ik het wel helemaal mee eens ben is de titel 'slechtste merk van 2009' voor Motorola. Opvallend is wel dat de Amerikaanse fabrikant die titel moet delen met Nokia.

Enfin, de complete Top 10 van de beste producten van 2009 ziet er dus als volgt uit:
1. Apple iPhone 3GS
2. HTC Hero
3. Olympus Pen E-P1
4. Canon EOS 7D
5. Philips Cinema 21:9
6. HTC HD2
7. Sony eReader Touch
8. Kodak Zi8
9. Windows 7
10. Intel X25 SSD harde schijf

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.