Geruchten
15 augustus 2008 - Ron Smeets

iPhone 3G update moet UMTS problemen verhelpen

Een van de meest gehoorde problemen van de iPhone 3G is de soms slechte verbinding met 3G netwerken.

Vincent Everts sprak er in zijn iPhone 3G videoreview ook al over. Daar waar andere toestellen nog een redelijke verbinding krijgen laat de 3G iPhone het vaak al afweten.

Toch is dit niet het probleem waarvoor Apple, zo luiden de gerurchten, momenteel een firmware update voorbereidt. De 3G problemen zijn in dit geval het gevolg van een bug.

Op het moment dat er veel toestellen gelijktijdig verbinding maken met dezelfde UMTS mast gaat de iPhone en de maximaal beschikbare bandbreedte per toestel dus daalt gaat de iPhone er te snel vanuit dat het netwerksignaal niet meer voldoende is om een goede 3G verbinding in stand te houden met het gevolg dat het toestel terugschakelt naar een GPRS verbinding.

In de nieuwste iPhone firmware, versie 2.1, gepland voor September, zou dit probleem opgelost worden. En dan maar afwachten of deze bugfix ook van invloed is op de kwaliteit van de netwerkverbinding van Europese 3G iPhones.Gerelateerde links:
iPhone 3G is een 'Piece of Shit'
Eerste indruk van de iPhone 3G (UPDATE 15u35)
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.