Nieuws
29 augustus 2008 - Ron Smeets

iPhone 3G steeds vaker gekozen als Business Smartphone

Letwel, dit zijn cijfers die betrekking hebben op de Amerikaanse markt dus Nokia, hier in Europa nog altijd de leading Business Smartphone, zie je er niet in terug.

Hoe dan ook, sinds de introductie van de iPhone in de VS heeft het toestel binnen enkele maanden Palm verdreven als de op één na meest gekozen Business Smartphone bij Amerikaanse bedrijven. De BlackBerry staat, al jaren, nog steeds fier aan top en die positie lijkt de komende tijd ook nog niet in gevaar te komen.

Een enquete, gehouden onder bijna 2000 IT managers en -inkopers wees afgelopen maand uit dat de BlackBerry door 79% van de ondeervraagden nog altijd de meest waarschijnlijke keuze is als er een Business Smartphone aangeschaft moet worden. Apple staat al sinds november 2007 op plaats twee maar sinds de introductie van de 3G versie is haar aandeel wel gestegen van 13 naar 17%.

Palm daarentegen lijkt de negatieve trend niet te kunnen stuiten. Anderhalf jaar geleden koos nog 22% van de Amerikanen voor een Palm device. Nu is dat nog slechts 6%. De vraag is of de Palm Treo Pro daar verandering in kan brengen. Die moet het dan wel opnemen tegen zowel de iPhone 3G als de onlangs geintroduceerde BlackBerry Bold.Gerelateerde links:
Teller Palm Centro op 2 miljoen
Palm Treo Pro officieel aangekondigd
Eerste grote Business deal voor de iPhone?
BlackBerry Bold eind Augustus bij KPN
BlackBerry Bold in stijl gepresenteerd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.