Entertainment
13 juli 2008 - Ron Smeets

iPhone 3G speaker kwaliteit

Laat ik vooropstellen dat ik zeker geen voorstander ben van het luisteren naar muziek op een mobieltje door de ingebouwde speakers. Over het algemeen klinkt dat namelijk schel en al snel vervormd wanneer het volume omhoog geschroefd wordt.

Bij de oude iPhone was dat helemaal een ramp. De kwaliteit van de ingebouwde speakers liet nogal e.e.a. te wensen over. Het vervormde heel snel, zeker als het nummer dat je afspeelde veel lage tonen had. Bij de iPhone 3G is de kwaliteit van de ingebouwde speakers gelukkig een stuk beter. Het bewijs daarvoor kun je in onderstaande video's bekijken, of beter gezegd: beluisteren (overigens gefilmd met een Nokia N82).

Je hoort Madonna's nieuwste single Give It To Me eerst op de oude iPhone en daarna hetzelfde nummer nog eens op de nieuwe iPhone 3G. Natuurlijk zijn alle geluidsinstellingen verder gelijk (Equalizer staat uit, geluidsnivo staat gelijk etc.

In de tweede video is het verschil tussen beide speakers wellicht nog iets duidelijker te horen.Gerelateerde links:
Fotokwaliteit van de iPhone's versus zes 'concurrenten'
Edwin Driessen koopt de eerste Nederlandse iPhone 3G
iPhone Vs. PSP
Daar is ie dan. . . De UMTS iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.