Nieuws
23 juni 2009 - Ron Smeets

iPhone 3G S problemen vallen mee

Bij de lancering van de eerste en tweede generatie iPhone waren er nogal wat problemen met onder andere de activering van toestellen en de 3G kwaliteit van de diverse netwerken.

De lancering van de iPhone 3G S lijkt vooralsnog iets soepeler te verlopen. De problemen die nu vooral gemeld worden, maar wel in mindere mate, hebben te maken met het geluid en de koppeling met beveiligde internetverbindingen zoals Exchange servers.

In sommige gevallen is na het afspelen van een ringtone of ander geluid een hoge, irritante, pieptoon te horen. Vooral (kleine) kinderen en honden hebben hier last van. Verder wordt dus geklaagd over het niet werken van beveilgde internet koppelingen. Dit is vooral lastig voor mensen die het toestel gebruikt in een Exchange omgeving.

Hoewel er ook dit keer in de VS weer wat problemen zijn met de activering, sommige klanten moesten meer dan een dag wachten, lijkt de strategie om iPhone 3G S kopers de mogelijkheid te geven het toestel in de voorverkoop te bestellen met thuisbezorging wel geholpen te hebben. Geen lange wachtrijen voor Apple en AT&T winkels dit keer. Ben benieuwd hoe dat eind deze week in Nederland zal zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.