Nieuws
26 juni 2009 - Ron Smeets

iPhone 3G S nu verkrijgbaar

Vanochtend, in alle vroegte, startte T-Mobile de officiële (winkel)verkoop van de nieuwste iPhone 3G S. Na Rotterdam, vorig jaar, koos de provider er dit keer voor om de eerste toestellen, 200 exemplaren, het eerst in Almere te verkopen.

Vorig jaar waren de eerste 500 toestellen binnen enkele uren uitverkocht en stonden er maar liefst 1500 man voor in de rij. Dit jaar was de belangstelling voor de eerste 200 iPhone 3G S modellen iets kleiner.

Toen ik rond half zeven bij de T-Mobile Hotel tent, die speciaal hiervoor was opgezet op het plein voor de winkel,  arriveerde stonden er zo’n 20 iPhone freaks te wachten. Toen de winkel uiteindelijk open ging waren er zo’n 35 kopers.  Kortom, T-Mobile had meer dan genoeg iPhone’s op voorraad. Overigens loopt de voorverkoop van de nieuwe iPhone wel volgens verwachting. Sinds 19 Juni hebben ruim 10.000 klanten er al eentje besteld.

Marco-de-Vos-iPhone-3G-S-1Uiteindelijk was Marco de Vos (foto hierboven) uit Almere de gelukkige die, onder grote belangstelling van de massaal toegestroomde pers, de allereerste iPhone 3G S in ontvangst mocht nemen. Hij was overigens niet de nummer 1 in de rij. Dat was een jongen uit Den Helder die al vanaf 15u gisteren middag voor de ingang van de T-Mobile tent bivakkeerde. Echter, deze iPhone fanaat (foto hieronder), bleek niet te beschikken over een Nederlands paspoort en ook geen bankpas of –afschrift bij zich te hebben. Tja, en dan kun je geen abonnement afsluiten. Na ruim 17 uur wachten moest hij uiteindelijk dus zonder iPhone 3G S weer terug naar Den Helder. Oeps!iPhone-Launch-Eerste-Wachtende-a

Na afloop van het officiele gedeelte werd de pers nog getrakteerd op een presentatie waarin door T-Mobile enkele leuke iPhone 3G (ja, het ‘oude’ model)  weetjes onthuld werden. Zo meldde de provider onder andere dat er van de iPhone 3G ruim 200.000 verkocht zijn in Nederland (natuurlijk wordt daarbij geen rekening gehouden met import toestellen).  Verder heeft T-Mobile het datagebruik op haar HSDPA netwerk sinds de introductie van de iPhone 3G met een factor 8 zien toenemen. Momenteel verstoken de T-Mobile klanten dagelijks meer dan 3 TeraByte (3000 GB) aan mobiele data. Het grootste deel daarvan komt voor rekening van iPhone gebruikers. 96% van hen zegt dagelijks mobiel te internetten of e-mailen met hun toestel.

Natuurlijk heb ik ook een review model van de nieuwe iPhone meegekregen. Daarover later meer in een ander artikel.

T-Mobile-Hoteltent-iPhone-LaunchDe stilte voor de storm die dus niet kwam ;-)

T-Mobile-Shop-Almere-iPhone-LaunchDe eerste iPhone 3G S klanten worden geholpen.

iPhone-Launch-WachtrijDe wachtrij.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.